Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMĒ LVB VALDES PRIEKŠSĒDĒTĀJS

Iestājies kārtējais haoss, ko radījis Covid-19 kārtējais vilnis. Pirms gada mēs katru dienu gaidījām to ziņu, kad pasaulei tiks paziņots par vakcinācijas procesa uzsākšanu pret Covid-19. Uz biedrību zvanīja kolēģi un uzstājīgi deva padomus, ka nepieciešams panākt, lai veterinārārstus iekļauj prioritāri vakcinējamo sarakstā. Šobrīd ir vairākas vakcīnas, ir joprojām Covid-19 pandēmija, bet nav pietiekami vakcinēto. Un atkal zvana uz biedrību veterinārārsti uzstājīgi prasot, kāpēc biedrība neiestājas par nevakcinēto veterinārārstu tiesībām, kāpēc atbalstam vakcinācijas kampaņu pret Covid-19. Visiem šiem kolēģiem varu atbildēt un lūgt netraucēt jau tā sarežģīto šī brīža biroja darbu ar šādiem zvaniem. Latvijas Veterinārārstu biedrības Statūtu 1.nodaļas 2. punkts “Latvijas Veterinārārstu biedrība ir veterinārārstu profesionāla organizācija,….”. Vārds “profesionāla” izsaka visu un neprasa vairs nekādu manu komentāru.
Iepriekšējā nedēļā nevarējām saprast, vai varam sniegt veterinārmedicīniskos pakalpojumus. Tad nedēļas vidū visiem kļuva skaidrs, ka varam turpināt sniegt veterinārmedicīnisko aprūpi dzīvniekiem neatkarīgi no tā vai viņu saimniekam ir saderīgs Covid-19 sertifikāts, vai nav. Lai būtu skaidrs kā šajos apstākļos strādāt, tad esam izstrādājuši rekomendācijas veterinārmedicīnas pakalpojuma sniegšanai ārkārtas situācijas laikā.
19.10.  kopā ar Mazo dzīvnieku veterinārārstu sekcijas vadītājas vietnieci Litu Konopori piedalījāmies LR Saeimas Tautsaimniecības, agrārās vides un reģionālās politikas komisijas sēdē, lai aizstāvētu veterinārārstu intereses, kuras kārtējo reizi ar saviem absurdiem priekšlikumiem vēlējās ierobežot biedrība “Dzīvnieku policija”. Mums izdevās deputātus pārliecināt un organizācijas iesniegtos priekšlikumus noraidīja.
27.10. piedalīšos nevalstisko organizāciju Memoranda padomes sēdē.
29.-30.10. ilgi gaidītā Veterinārmedicīnas konference veltīta LVB simtgadei. Nedēļas laikā konferences dalībnieki saņems dalībnieka somu ar konferences materiāliem un savos e-pastos precīzu informāciju kā pieslēgties konferencei. Iespējams kādam soma pie adresāta nonāks pēc konferences, bet tas atkarīgs no kurjerpasta. Tādēļ atvainojos par sagādātām neērtībām, bet tādi šobrīd ir apstāk. Vēlos izteikt lielu “PALDIES” par atbalstu:
Ģenerālsponsoram –  UAB “VETMA”
Platīna sponsoram – UAB “GRAINA” un “IWET MARTA LUBAK”
Zelta sponsoram – “KRKA LATVIJA”
Sudraba sponsoram – “ROYAL CANIN”
Lekciju sponsoriem: “Laboklin” un “DimediumLatvija”
Atbalstītājam: SIA “VET-MED”
Lai mums visiem izglītojoši ineteresanta tikšanās globālā tīmeklī, veselība un profesionāli darbīga jaunā nedēļa!

Valdis Šmēliņš
LVB valdes priekšsēdētājs

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com