Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

LVB “Aitu un Kazu diena” Madonas pusē sekmīgi aizvadīta!

Latvijas Veterinārārstu biedrība vakar, 18. septembrī, Madonas novada z/s “Līvi” gandrīz 300 kazu saimniecībā pie saimniekiem Daces un Raimonda Melderiem aicināja veterinārārstus un citus intersesentus uz LVB “Aitu un Kazu dienas” pasākumu, kurā kopumā piedalījās 40 dalībnieki, kas arī bija labs pasākuma norises priekšnoteikums.
LVB direktorei Dacei Viļumai pasākumu atklājot, diena varēja sākt savu ritējumu. Līdzīgi kā iepriekšējos gados LVB Zivju un Bišu dienās, arī šogad aicinājām Zemkopības ministrijas pārstāvjus informēt par aktuālo tiesiskajā regulējumā aitu un kazu veselības jomā. Tādējādi semināra dalībniekiem bija iespēja dzirdēt aktuālo informāciju, kā arī uzdot sev interesējošos jautājumus.
Semināra turpinājumā LBTU Veterinārmedicīnas fakultātes docente Dr.med.vet. Aija Mālniece lasīja lekcijas par aitu un kazu slimībām. Semināra dalībniekiem bija iespēja noklausīties klīniskā gadījuma apskatu kādā no Vācijas aitu saimniecībām, kā arī atsvaidzināt zināšanas par tesmens veselību kazām.
Kad par tiesisko regulējumu un slimībām noklausīts, bija laiks LBTU Pārtikas institūta direktores, profesores Ingas Ciprovičas lekcijai par aitu un kazu piena produktu uzturvērtību – faktiem, mītiem un atziņām.
Semināra pēcpusdienas daļā ar z/s “Līvi” saimnieku Raimondu Melderi devāmies ekskursijā pa saimniecību. Semināra dalībniekiem bija iespēja apskatīt kazu slaukšanas procesu, turēšanu, iepazīties ar saimniecību. Klausoties saimnieka stāstos, nepamanījām, ka jau esam atpakaļ semināra telpā uz z/s “Līvi” gardo kazas siera produktu degustāciju. Klausījāmies produktu tapšanas stāstus, baudījām svaigi ražoto produktu smaržu un garšu. Pēc degustācijas vairums dalībnieku devās iegādāties produktus Z/s “Līvi” veikaliņā, lai aizvestu saviem mīļajiem!
Tomēr tas vēl nebija viss. Pasākumam noslēdzoties, saimnieki aicināja baudīt uz ugunskura tapušu kazas gaļas zupu. Turpat pa vidu nemitīgi izrādījās un par sevi atgādināja pundurkazu ģimene. Tā, idilliskā vidē, sarunās un diskusijās pagāja laiks.
Paldies visiem dalībniekiem, lektoriem – Antrai Briņķei, Baibai Kārkliņai, Ketijai Brokai, Intai Kraujai un Aijai Torai no Zemkopības ministrijas, Aijai Mālniecei un Ingai Ciprovičai no LBTU un, protams, z/s “Līvi” saimniekiem Dacei un Raimondam Melderiem.

Paldies ēdinātājiem, kas visas dienas garumā rūpējās par pasākuma dalībnieku labsajūtu.

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com