Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mēnesis: 2024. gada oktobris

Viss satīts nu kamolā ciešā,
Kur katrai dienai mezgls siets.
Tā pavediens tinies no dienas dienā,
Līdz mūžības slieksnis sniegts.

Mūžībā devusies LVB Goda biedre Veronika Bite (dz. Korsiete) (11.01.1944.-12.10.2024.). Izsakām visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem.

Izvadīšana notiks 17.10.2024. plkst. 13:00 no kultūtas centra “Lāde” (vecais Codes klubs) Draudzības ielā 1, Codes pagastā, Bauskas novadā uz Žagarnieku kapiem.

Latvijas Veterinārārstu biedrība

LVB ārkārtas kopsapulce

Cienījamie Latvijas Veterinārārstu biedrības biedri, kolēģi!

Vēl šī gada pavasarī mūsu ikgadējā kopsapulcē-konferencē es Jums prezentēju LVB Statūtu grozījumu projektu. Kopsapulcē arī notika balsojums par konceptuālu atbalstu Statūtu grozījumiem, kas pārliecinoši parādīja lielākā vairuma klātesošo biedru atbalstu Statūtu grozījumu tālākai virzībai.

Ņemot vērā to, ka šie grozījumi satur daudz un salīdzinoši plašus labojumus, tie veidoti kā jauns dokuments, proti jauni LVB Statūti, taču, lai Jūs vienkāršāk varētu izsekot izmaiņām, kas paredzētas jaunajos Statūtos, tika izveidota arī salīdzinoša tabula.

Vēlos Jūs informēt, ka arī LVB Valde 2024 gada. 4. oktobra sēdē vienbalsīgi atbalstīja jauno Statūtu tālāko virzību un lēma, ka šī gada 1. novembrī plkst. 10:00 ir sasaucama LVB biedru ārkārtas attālināta kopsapulce, lai pieņemtu jaunos LVB Statūtus.

Atbilstoši Biedrību un nodibinājumu likuma 37. panta 1. daļai un LVB spēkā esošajiem Statūtiem attiecībā uz grozījumu izdarīšanu Statūtos, biedru sapulce ir lemttiesīga tādā gadījumā, ja sapulcē piedalās vairāk nekā puse no biedriem. Gadījumā ja 1. novembrī kopsapulcē nepiedalīsies pietiekams biedru skaits, lai lemtu par Statūtu grozījumiem, LVB Valde jau provizoriski ir noteikusi  atkārtotas LVB ārkārtas kopsapulces datumu – šī gada 22. novembri, sasaucot to  klātienē VMF rīkotās konferences ietvaros. Vēlos piebilst, ka, lai lemtu par Statūtu grozījumiem, atkārtoti sasauktā ārkārtas kopsapulcē atbilstoši pašreiz spēkā esošajiem LVB Statūtiem sapulcē jāpiedalās vismaz 10% no biedru kopskaita.

Cienījamie kolēģi, aicinu Jūs būt aktīviem un piedalīties šajā ārkārtas kopsapulcē, lai pieņemtu mūsu organizācijai svarīgus lēmumus! Gadījumā, ja 1. novembrī kopsapulcē piedalīties nevariet, atbilstoši Biedrību un nodibinājumu likumam Jums ir tiesības nobalsot par LVB Statūtiem jau pirms kopsapulces, bet ne vēlāk kā līdz 30.oktobra dienas beigām, sūtot savu elektroniski parakstītu balsojumu uz e-pastu: lvb@lvb.lv.

Reģistrācijai un ārkārtas kopsapulces norisei attālināti izmantosim Latvijas Ārstu biedrības informatīvo sistēmu.

Reģistrācija kopsapulcei ŠEIT.

Kopsapulces darba kārtība:

1) 9:00-10:00 Biedru reģistrācija Latvijas Ārstu biedrības informatīvajā sistēmā;

2) 10:00- 10:10 Kopsapulces atklāšana, kvoruma konstatācija;

3) 10:10 – 10:40 Iepazīšanās ar LVB Statūtu grozījumiem (I. Dūrītis);

4) 10:40- 11:00 Jautājumi, debates;

5) 11:00 Atklāts balsojums;

6) Rezultātu paziņošana un kopsapulces noslēgums.

Statūtu projektu skatiet ŠEIT.

Statūtu grozījumu salīdzinošo tabulu skatiet ŠEIT.

Attālināto balsošanas anketu lejupielādējiet ŠEIT.

Ar cieņu,

LVB valdes priekšsēdētājs

Ilmārs Dūrītis

LBTU VMF 105 gadu konference

LBTU Veterinārmedicīnas fakultāte aicina visus Veterinārārstus – praktiķus, mācībspēkus, zinātniekus, valsts pārvaldē strādājošos, studentus un pelnītā atpūtā esošos kolēģus no Latvijas un ārzemēm uz konferenci un Veterinārmedicīnas fakultātes 105. gadu jubileju Jelgavā!
Arī šogad konference tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Veterinārārstu biedrību un Latvijas Veterināro Zāļu Lieltirgotavu asociāciju.
Konferences plenārsēdes laikā, 22.novembrī, Jelgavas pilī, darbosies veterināro zāļu un produktu izstāde, zāļu lieltirgotavas organizēs dažādus klientu pasākumus. Ar muzikālu sveicienu mums visiem uzstāsies mūziķis Zigfrīds Muktupāvels!
Konferences ģenerālsponsors NovusVet!
Konferences atbalstītāji – EVIDENSIA, LABOKLIN.

VMF telpās 23. novembrī notiks darbs sekcijās, kas tiks vadīts lekciju veidā, tādējādi nodrošinot aktīvu diskusiju starp zinātniekiem un praktiķiem, rosinātu zinātniekus risināt praksē aktuālos jautājumus, bet praktiķus – pielietot zinātnes sasniegumus ikdienas darbā. 6 dažādas sekcijas ar vairāk kā 40 lektoriem!
Par dažādām aktivitātēm dienas garumā rūpēsies radošā VMF studentu saime, būs iespēja doties ekskursijā VMF un Universitātes veterinārajā klīnikā!

Piedāvāsim piedalīties sekojošas sekcijās:
● Vienas veselības
● Profesionālās veselības sekcija
● Lauksaimniecības dzīvnieku
● Lolojumdzīvnieku
● Eksotisko dzīvnieku
● Zirgu medicīcas

Dienas izskaņā VMF manēžā (B korpuss) konferences dalībnieki, pēc labākajām VMF tradīcijām, tiek aicināti uz banketu un “Dekānu disko”! Par muzikālo pavadījumu rūpēsies bijušie VMF dekāni! Banketa laikā labas mūzikas kompānijā būs iespēja nobaudīt garšīgus ēdienus un jauku kolēģu sabiedrību!

KONFERENCES PROGRAMMA: https://docs.google.com/…/1-aKBLYx5nqF…/edit…

REĢISTRĀCIJA KONFERENCEI: https://forms.gle/pN6TiNvhWsxNhpqr5

Maksājumi par dalību veicami uz SIA “UNIVERSITĀTES VETFONDS” rekvizītiem!Par dalību Konferences pirmajā dienā tiek piešķirti 7 kval. punkti, par dalību otrajā dienā – 8 kvalif. punkti. Tātad abu dienu apmeklējums 15 kvalif. punkti.

Reģistrējoties izvēlieties sev vēlamo dalības variantu!
Līdz 15.10.24. pamata dalības maksa, no 16.10.24. – 10.11.24. dalības maksa pieaug.

Uz tikšanos Jelgavā!

Konferences organizācijas komanda

Mirdzumu acīs un mirdzumu dvēselē,
Veselību pašam un veselus mīļos,
Laiku zvaigžņu skaitīšanai un laiku rīta bučai,
Mazus brīnumus ikdienā un lielus brīnumus sirdī,
Eņģeli uz pleca un mīļu cilvēku blakus,
Mīlestību pret sevi pašu un mīlestību
pret pasauli aiz loga…


Sveicam LVB Goda biedru Arni Mugurēviču 65 gadu jubilejā!

LVB valde un administrācija

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com