Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mēnesis: 2024. gada augusts

Ik vienam rītam
Pienāk vakars.
Ik vienam mūžam-
Saules riets.

Balvu novadā pa mūžības ceļu ir aizgājusi veterinārārste 1964.gada fakultātes absolvente IRMĪNA VILCIŅA (ŠAICĀNE) (1941.gada augusts – 2024.gada augusts) Izsakām visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem.

Balvu novada vetārsti-seniori

Veterināro zāļu izplatīšanas sertifikāta iegūšanas apmācības – eksāmens

Latvijas Veterinārārstu biedrība 2024. gada 10. septembrī plkst. 9:30 attālināti Zoom platformā organizē Veterināro zāļu izplatīšanas sertifikāta iegūšanas apmācības-eksāmenu.
Visiem interesentiem lūdzam līdz 6. septembrim iesūtīt uz lvb@lvb.lv aizpildītu iesnieguma veidlapu – https://lvb.lv/veterinaro-iesniegumi/ , klāt pievienojot izglītības dokumenta kopiju un, ja nepieciešams (ja diplomā norādītais uzvārds atšķiras no tagadējā), arī dokumenta kopiju, kas apliecina uzvārdu maiņu.

Kvalifikācijas eksāmens veterinārārstiem

Latvijas Veterinārārstu biedrība 2024. gada 20. septembrī plkst. 10:00 attālināti Zoom platformā organizē – Kvalifikācijas eksāmenu veterinārārstiem.
Dalībniekiem lūdzam līdz 9. septembrim aizpildīt iesnieguma veidlapu, iesūtot to uz e-pastu lvb@lvb.lv, klāt pievienojot šādus dokumentus:

  • Izglītības diploma kopiju;
  • Ja diplomā norādītais uzvārds atšķiras no tagadējā, dokumenta kopiju, kas apliecina uzvārdu maiņu;
  • Ja pretendents ir beidzis kādas citas valsts veterinārmedicīnas izglītības iestādi, ir nepieciešama diploma pielīdzināšana. Lūdzu kontaktēties ar LVB administrāciju, lai precizētu;
  • Personu apliecinoša dokumenta (pase,ID karte) kopiju.

2024. gada 12. septembrī no plkst. 9:00 līdz 15:30 attālināti Zoom platformā organizē – konsultācijas, lai sagatavotos kvalifikācijas eksāmenam.

Sīkāka informācija par kvalifikācijas eksāmenu veterinārārstiem https://lvb.lv/veterinarmediciniskas-aprakstosa-dala/

Klaiņojošo dzīvnieku ķērāju apmācības

Latvijas Veterinārārstu biedrība 2024. gada 24. septembrī plkst. 10:00 klātienē LVB birojā Zemgales prospektā 9-8, Jelgavā organizē – Klaiņojošo dzīvnieku ķērāju apmācības.
Dalībniekiem lūdzam līdz 20. septembrim aizpildīt iesnieguma veidlapu (https://lvb.lv/veterinaro-iesniegumi/) par vēlmi piedalīties apmācībās, iesūtot to uz e-pastu: lvb@lvb.lv

Sīkāka informācija par Klaiņojošo dzīvnieku ķērāju apliecību https://lvb.lv/klainojoso-aprakstosa-dala/

Senvelgo (velaglifozin) 15 mg/ml šķīdums iekšķīgai lietošanai kaķiem

PVD ir saņēmis informāciju no veterināro zāļu ražotāja Boehringer Ingelheim Vetmedica GmbH un Eiropas Zāļu aģentūras par būtisku risku kaķiem ar cukura diabētu (DM –Diabetes mellitus), kuru ārstēšanai izmanto  veterinārās zāles Senvelgo.

Senvelgo 15 mg/ml šķīdums iekšķīgai lietošanai ir paredzēts, lai mazinātu hiperglikēmiju kaķiem, kuriem diagnosticēts no insulīna neatkarīgs DM. Senvelgo nav indicēts kaķiem ar diabētiskās ketoacidozes (DKA) klīniskajām pazīmēm vai laboratoriskajiem rādītājiem, kas norāda uz DKA, it īpaši ja DKA ārstēšanai tiek izmantots insulīns.

Pirms ārstēšanas uzsākšanas ar Senvelgo, ir jāpievērš uzmanība zāļu aprakstā dotajiem norādījumiem un ir jāpārliecinās par ārstējamā dzīvnieka piemērotību Senvelgo izmantošanai DM ārstēšanā.

Senvelgo zāļu apraksts pieejams šeit: https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2023/20231120160841/anx_160841_lv.pdf

Ir saņemti blakusparādību ziņojumi par strauju DKA veidošanos un letāliem gadījumiem kaķiem, kuriem tiek dots Senvelgo, neizvērtējot dzīvnieka piemērotību un iespējamos riskus.

Veterinārārstiem ir jāinformē kaķu saimnieki par DKA risku un jāpārliecinās, ka saimnieks spēs adekvāti novērtēt kaķa veselības stāvokli ārstējot DM ar Senvelgo. Kaķu saimniekiem nekavējoties jāvēršas pie ārstējošā veterinārārsta, ja novēro DKA klīniskās pazīmes (svara zudums, dehidratācija, letarģija, anoreksija, vemšana, kaheksija) vai ja kaķa urīnā konstatētas ketonvielas (piem., izmantojot urīna testa sloksnes).

Ja ir aizdomas par DKA, vai tiek apstiprināta DKA vai diabētiskā ketonūrija, ārstēšana ar Senvelgo nekavējoties jāpārtrauc un jāpiemēro atbilstoša papildus izmeklēšana un ārstēšana.

Plašāku informāciju par Senvelgo skatīt Eiropas Zāļu aģentūras mājaslapā šeit: https://www.ema.europa.eu/en/news/meeting-highlights-committee-veterinary-medicinal-products-cvmp-16-18-july-2024

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com