Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMĒ LVB VALDES PRIEKŠSĒDĒTĀJS

Tāda piepildīta un uz pozitīvas emocijas noslēgta iepriekšējā nedēļa.  Nedēļa iesākās ar satraucošu statistiku no Latvijas slimnīcām. Ārsti izmisumā, valdība neziņā, bet sabiedrība joprojām sašķelta, nervoza un neprognozējama. Pēc LVB Mazo dzīvnieku veterinārārstu sekcijas ierosinājuma LVB nedēļas sākumā uzrakstīja vēstuli LR Veselības ministrijai ar lūgumu ļaut saņemt balstvakcīnu prat Covid-19 arī praktizējošiem veterinārārstiem, kuri to vēlas. Ministrija klusē, bet ceturtdien LVB tika uzrunāta, vai praktizējošie veterinārārsti būtu gatavi iet palīgā mediķiem aprūpēt Covid-19 slimniekus Latvijas slimnīcās. Pirmā atbilde grūti pateikt, jo veterinārārstiem pašiem daudz darba, trūkst pieredzes un iemaņas slimnieku aprūpē. Lai uzzinātu biedru viedokli, uztaisījam operatīvu aptauju. Aptaujas rezultāti rāda, ka 15% praktizējošo veterinārārstu būtu gatavi palīdzēt mediķiem Latvijas slimnīcās aprūpēt Covid-19 slimniekus. Ļoti ceru, ka mediķi iztiks bez mūsu palīdzības, ierobežojot infekcijas izplatību.


                No 29.-30.oktobrim pirmo reizi LVB pastāvēšanas vēsturē notika Veterinārmedicīnas zinātniskā konference videokonferences formātā. Konferences norises un satura kvalitātes vērtējumu atstāšu katra konferences apmeklētāja ziņā. Bet gribu pateikt lielu paldies visiem, kuri iesaistījās tās organizēšanā un norises nodrošināšanā. Liels paldies par sapratni un atbalstu konferences ģenerālsponsoram firmai “VETMA”, atbalstītājiem: “KRKA Latvija”, “Gaina Latvija”, “Royal Canin”, “IWET Marta Lubak”, “Laboklin”, “Dimedium Latvija” un “Vet-Med”. Vēlos pateikt arī paldies visu profesionālo sekciju vadītājiem: Ditai Staltei, Ievai Līvai, Initai Galkinai un Jurim Tolpežņikovam. Paldies veterinārārstei Ievai Meijerei. Nemazāka pateicība biroja darbineikiem Dacei, Raitai un Kirai. Vislielākais paldies par ļoti profesionālo darbu mūsu tehniskajiem cilvēkiem, Romualdam, Dainai un Tomam. Konference aizvadīta, bet biedrības simtgades pasākumi nav noslēgušies, jo izpalika balle, kuru esam pārcēluši uz pavasari vai tuvāk vasarai.


                26.10. piedalījos LOSP Gaļas un piena grupas sanāksmē, kurā tika runāts arī par LDC datu bāzes izmantošanu un piekļuvi tai. Jau vasarā lauksaimnieki izteica pretenzijas LDC, ka viņu dati tiek izmantoti komerciāliem nolūkiem informācijas iegūšanai. Lauksaimnieki vēlas ierobežot to personu skaitu, kuri var piekļūt viņu datiem. LOSP sēdē nācās aizstāvēt un noraidīt kā nepamatotu apgalvojumu, ka lielākie “grēkāži” informācijas izplatīšanā ir veterinārārsti. Kopā ar LDC , saskaņojot informāciju ar Lauksaimniecības dzīvnieku veterinārārstu sekciju, esam vienojušies par tām sadaļām LDC datu sistēmā, kurām praktizējošam veterinārārstam ir nepieciešama piekļuve.


                Turpinās dažādas konsultācijas un viedokļu apmaiņa ar atbildīgajām ZM amatpersonām par grozījumiem “Dzīvnieku aizsardzības likumā”.


                02.11. LVB direktore piedalīsies Ziemeļvalstu veterināro asociāciju sanāksmē.


                Ir noslēgusies oktobra mēneša mājas lapas aptauja, kurā bija jāatbild uz jautājumu ”Kā vērtējat LVB biroja darbu?”. Aptaujas rezultāti rāda, ka 55% biroja darbu vērtē kā pozitīvu, 16% drīzāk kā pozitīvu nekā negatīvu, 13% kā apmierinošu, 7% drīzāk negatīvi kā pozitīvi un 9% kā negatīvu.
 
Valdis Šmēliņš
LVB valdes priekšsēdētājs  

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com