Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

LVB Senioru dienas pēcpusdiena

Atzīmējot Starptautisko senioru dienu septembra pēdējā piektdienā, Latvijas veterinārārstu biedrība godināja savus seniorus, aicinot uz senioru pēcpusdienas pasākumu. Šogad to atkal organizējām fakultātē. Pasākuma sākuma daļā VMF centrālā (A) korpusa otrā stāva foajē, klātesot VMF darbiniekiem, mācībspēkiem un senioru pēcpusdienas dalībniekiem, pie A206 kabineta blakus Pētera Keidāna piemiņas plāksnei tika atklāta plāksne veltīta LVB Goda biedram, izcilam veterinārārstam, pedagogam un dzīves skolotājam Oļģertam Parčinskim. Fakultādes dekāna pienākumu izpildītājs prof. Kaspars Kovaļenko atklāja pasākumu, īsi pastāstot par O.Parčinska mūžu, atstājot arī vietu viņa dzīvesbiedrei Melitai Parčinskai stāstu papildināt. Uzrunu teica un atmiņās par O. Parčinski dalījās arī LVB valdes priekšsēdētājs prof. Ilmārs Dūrītis, Dr.med.vet. Dace Gorbačevska un LVB Goda biedrs Modris Ziemelis.

Tālāk jau Kaspara Kovaļenko aicināti devāmies ekskursijā pa fakultāti un klīniku, kur Armanda Vekšina un Astras Ārnes stāstījuma pavadībā dalībniekiem bija iespēja uzzināt visu aktuālo.

Pēc ekskursijas visi devās uz A200 auditoriju ēkas otrajā stāvā, lai ļautos Jura Pavlova muzicēšanai un iestiprinātos pie ēdināšanas uzņēmuma “Silva” klātajiem galdiem. Dienas kārtība šī gada pasākumam bija gana piesātināta, un pēc nelielas iestiprināšanās Kaspars Kovaļenko klātesošajiem nolasīja lekciju par aktualitātēm veterinārmedicīnas izglītībā, sniedzot pasākuma dalībnniekiem ieskatu gan par studiju procesu kopumā, gan studentu kopskaita dinamiku un pat dzimuma īpatsvaru. Savukārt LVB Senioru sekcijas vadītājs Arnolds Žilvinskis, izmantojot iespēju, ka tik daudzi seniori vienuviet, novadīja senioru sekcijas kopsapulci, tādejādi pa solītim vien pavirzot senioru sekcijas aktivitātes uz priekšu.

Pēc tam, prezentācijas veidā skatoties uzņemtos foto, visiem bija iespēja uzzināt, kā klājās LVB Senioru sekcijas pirmajā ekskursijā uz Alūksni.

Tā, klausoties mūziku, dejojot, turpinot baudīt sarūpēto cienastu, dziedot, smejoties un sarunājoties diena pagāja gana ātri. Pasākuma dalībnieki bija priecīgi par atkalredzēšanos, par jauko biedrības tradīciju rīkot senioru dienu un par fakultātes attīstību un izaugsmi.

Atliek novēlēt visiem senioriem labu veselību, možu garu arī turpmāk un uz tikšanos nākamgad!

Dace Viļuma
LVB direktore

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com