Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Informē valdes priekšsēdētājs

Ir sācies Tumšā truša gads. Gads solās būt brīnumainiem notikumiem bagāts, ja vien paši tiem noticēsim un ļausimies. Varam ticēt pasakām un brīnumiem, bet viss notiks tā kā paši radīsim.

27.01. notika LVB valdes sēde. Valdes sēdē tika izsludināta LVB kopsapulces sasaukšana 2023.gada 28.aprīlī pl.10 Jelgavas pilī. Tika nolemts, ka kopsapulces dienas otrajā daļā noritēs konference “Inovācijas un jaunākās atziņas veterinārmedicīnā”. Līdz 28.februārim LVB valdē var iesniegt kandidātus LVB apbalvojumiem, vienai vakancei valdes locekļa amatam un kandidātus LVB valdes priekšsēdētāja amatam( beidzas pirmais pilnvara laiks Valdim Šmēliņam). Valdes sēdē notika 2022.gada budžeta izpildes analīze un apstiprināts 2023.gada budžets. LVB direktore Dace Upeniece un valdes priekšsēdētājs Valdis Šmēliņš informēja valdi un valdes sēdes apmeklētājus par aktualitātēm biedrībā. Valdes sēdē arī tika apstiprināta dalības maksa Veterināro asistentu dienai Smiltenē 15.martā.

Zemkopības ministrija ir sagatavojusi tiesību akta projektu  “Likumprojekts “Grozījumi Dzīvnieka aizsardzības likumā””, kurā precizēti jēdzieni “ dzīvnieku spīdzināšana” un “dzīvnieka atstāšana bezpalīdzīgā stāvoklī”, kā arī noteikts sods par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ar ko citam dzīvniekam nodarīts fizisks kaitējums vai cilvēkam nodarīts fizisks vai materiāls kaitējums. Sagatavoto grozījumu izpratnē dzīvnieku spīdzināšana ir personas apzināta darbība vai bezdarbība ar mērķi nodarīt dzīvniekam fiziskas sāpes vai emocionālas ciešanas, lai to sodītu, iebiedētu vai piespiestu uz darbībām, kas pārsniedz tā dabiskās spējas, vai lai attiecīgā persona gūtu baudu, ieskaitot seksuālu apmierināšanu. Dzīvnieka atstāšana bezpalīdzīgā stāvoklī – dzīvnieka īpašnieka apzināta dzīvnieka atstāšana bez aprūpes, nenodrošinot dzīvnieka fizioloģisko un etoloģisko vajadzību pasākumu kopumu vai rīcība, kas var izraisīt vai izraisa dzīvniekam veselības kaitējumu vai funkcionālus, fizioloģiskus vai emocionālus uzvedības traucējumus.

31.01. ZM sanāksme par personas vecuma noteikšanu, no kāda iegādāties mājas (istabas) dzīvnieku.

01.02. tikšanās un diskusija par interreg programmas Latvijas – Lietuvas pārrobežas projektu “Veterinārijā lietoto antibakteriālo līdzekļu piesārņojuma mazināšanas pasākumi Lielupes upju baseinā”.

Valdis Šmēliņš

LVB valdes priekšsēdētājs

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com