Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Informē valdes priekšsēdētājs

Esam sagaidījuši jau pirmās salnas un nogaršojuši pirmos ābolus, bet nākošnedēļ sagaidīsim rudens iestāšanos. Rudeni dēvē par ražas gadalaiku. Tas ir arī periods, kad sākam atskatīties uz aizgājušo gadu, kas ir izdarīts, kas nav izdevies un kas darāms nākošajā gadā. LVB valde un administrācija izvērtē aizejošo gadu un ir saplānojusi 2023.gada pasākumus.

14.09. BIOR zivju audzētavā “Tome” notika seminārs Zivju diena.Seminārā varēja uzzināt jaunāko likumdošanā, kas regulē akvakultūras nozari, biežākās saslimšanas, to ārstēšanas metodes, zivju audzēšanas pamatprincipus. Semināra otrajā daļā uztura speciāliste pastāstīja par zivju uzturvērtību. Noslēgumā visi semināra dalībnieki varēja nobaudīt Ogres tehnikuma audzēkņu izvārīto zivju zupu un uzzināt ko noderīgu par zivju kulināriju. Liels paldies Mārcim Ziņģim par izsmeļošo stāstījumu un iepazīstināšanu ar zvju audzēšanu zivju audzētavā “Tome”. Ņemot vērā lielo interesi par semināru un ierobežoto dalībnieku skaitu, iespējams veidosim vēl vienu grupu. Sekojiet informācijai. Patīkami bija saņemt atzinīgus vārdus pēc semināra no tās dalībniekiem. Šāda veida semināri, kuros tiek apskatītas ne tik ikdienišķas nozares ,ieplānoti arī turpmākos gadus.

Dalībnieki klausās Mārča Ziņģa stāstījumā
ZM Veterinārā un pārtikas departamenta direktora vietniece Antra Briņķe semināra dalībniekus iepazīstina ar jaunumiem likumdošanā
Noslēgumā visi semināra dalībnieki nobaudīja Ogres tehnikuma pagatavoto zivju zupu

19.09. notiks ZM sanāksme par AMR mazināšanas pasākuma plāna finansējumu.

21.09. LVB birojā tiksies veterinārmedicīnas nozares dažādu institūciju vadītāji , lai pārrunātu aktualitātes veterinārmedicīnā,

23.09. notiks LVB valdes sēde Smiltenē. Turpinām iesākto praksi, kad viena valdes sēde gadā notiek izbraukumā. Šogad dosimies ciemos uz Smiltenes tehnikumu. Dienas kārtībā ir tikšanās ar tehnikuma pārstāvjiem, kā arī izskatīsim grozījumus LVB valdes darba organizēšanas nolikumā, pieņemsim Darba grupu veidošanas nolikumu. Lai likumīgi profesionālās sekcijas varētu iekasēt biedru naudas, ir izstrādāti grozījumi LVB Statūtos. Valdes sēdē izskatīs arī 2023.gada pasākuma plānu, vienu PĒK lietu. Ar sagatavotiem lēmuma projektiem var iepazīties mājas lapas biedru slēgtajā sadaļā.

Turpinās mēneša mājas lapas aptauja, kurā jāatbild uz jautājumu “Kur iegūstat informāciju par notikumiem LVB?”.

Valdis Šmēliņš

LVB valdes priekšsēdētājs

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com