Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Informē valdes priekšsēdētājs

Ja Eiropu karstums moka visu vasaru, izraisot plašus meža ugunsgrēkus, tad Latvijā šovasar karstums parādās viļņveidīgi, kas priecē nevis nomāc. Klāt kārtējais karstuma vilnis un varam baudīt lielos vasaras priekus. Bet profesionālā jomā prieka mazs, jo mums pakausī elpo Āfrikas cūku mēris, kurš izplatās arvien plašākā teritoijā, apdraudot mājas cūku ganāmpulkus.

Kārtējo reizi kolēģiem ir izdevies norakt mēģinājumu pieņemt izstrādātās Labas veterinārmedicīnas prakses vadlīnijas. Tā tas velkas jau no 2014.gada. Vienkāršāk būtu atzīt, ka nēesam vēl tik profesionāli izauguši, lai spētu paši sevi reglamentēt, nosakot, kas tad ir laba veterinārmedicīnas prakse. 2022.gada 12.augusta valdes sēdē tika nolemts veidot jaunu darba grupu, kura mēģinās kārtējo reizi šajā jomā ko vērst par labu. Valdes sēdes diskusijas radīja dažus jautājumus kā profesionālās sekcijas informē savus biedrus par aktualitātēm, kā iesaista darba grupās.

Sociālajos tīklos daļai sabiedrības tīk ierakstīt to, kas viņiem liekas būtisks un neatliekami izpaužams. Tomēr mums kā profesionālas organizācijas biedriem jāatceras, ka pirms, ko paust profesionālā jomā padomāt , cik tas ir ētiski. Mūsu darbības gan profesionālajā, gan ikdienā nosaka pašu izstrādātās un apstiprinātās ētikas normas, kuras katram LVB biedram jācenšas ievērot.

18.08. notiks Veterināro zāļu izplatīšanas sertifikāta iegūšanas apmācības-eksāmens.

Valdis Šmēliņš

LVB valdes priekšsēdētājs

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com