Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Par ketamīnu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) informē, ka 2022. gada 15. jūnijā stājas spēkā grozījumi likumā ”Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību”. Saskaņā ar šiem grozījumiem, kontrolei tiek pakļautas jaunas vielas, tai skaitā arī ketamīns kā Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu III sarakstā (bīstamās psihotropās vielas, kuras var tikt izmantotas ļaunprātīgos nolūkos) iekļautā viela.

Līdz ar to, no 2022. gada 15. jūnija ketamīnu saturošas zāles veterinārmedicīniskās prakses iestādē tiek uzglabātas, lietotas, uzskaitītas saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 7. jūnija noteikumu Nr. 405 “Noteikumi par darbībām ar narkotiskajām un psihotropajām vielām un zālēm veterinārmedicīniskās prakses iestādēs” (noteikumi Nr. 405) prasībām.

Lai veterinārmedicīniskās prakses iestāde turpmāk varētu iegādāties un lietot ketamīnu saturošas zāles:

  1. tā atbilst noteikumu Nr. 405 prasībām;
  2. tai ir tiesības darbībai ar II un III saraksta vielām un zālēm (piešķir PVD);
  3. tā ir iekļauta to veterinārmedicīniskās prakses iestāžu sarakstā, kam piešķirtas tiesības darbībai ar II un III saraksta vielām un zālēm (iekļauj PVD).

Iesniegums darbībai ar II un III saraksta vielām un zālēm atrodams šeit: https://www.pvd.gov.lv/lv/iesniegums-darbibai-ar-ii-un-iii-saraksta-vielam-un-zalem

Andra Sargūna

VUD, Veterināro objektu uzraudzības daļasvecākā eksperte

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com