Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Informē valdes priekšsēdētājs

Ir sācies jauns mēnesis. Pļavas un mežmalas pārņēmuši gājputni ar savām dziesmām. Tomēr dabā ziema neatdod savas pozīcijas pavasarim, un naktīs termometra stabiņš noslīd stipri zem 00 C . Mūsu domas gan ir stipri virs 00 C, jo visa uzmanība veltīta notikumiem Ukrainā. Latvijā ieradušies arī pirmie kolēģi veterinārārsti no Ukrainas, kuri meklē darba iespējas savā profesijā. Daram visu, lai atvieglotu viņu iespējas strādāt un savas zināšanas un prasmes veltīt veterinārmedicīnai.

05.04. notiks darba sanāksme ZM, piedaloties PVD pārstāvjiem par Ukrainas veterinārārstu nodarbinātību Latvijā. Veterinārārsts ir reglamentēta profesija, lai pastāvīgi strādātu ir jāiziet gan diploma atzīšanas process, gan kvalifikācijas atzīšana. Tas prasa pietiekami ilgu laiku, tādēļ tiek meklēts risinājums kā pēc iespējas ātrāk dotu iespēju Ukrainas veterinārārstiem strādāt Latvijā. Viens no risinājumiem ir pieņemt darbā par veterinārārstu asistentiem, vai nodarbināt kā stažierus( praktikantus).

08.04. turpināsim diskutēt par Labas veterinārmedicīnas prakses vadlīnijām. Šobrīd diskusijas nedaudz iestrēgušas  par dažādiem rīcības protokoliem dažādu diagnožu gadījumos, kas pieļautu uzsākt dzīvnieka īpašniekam ārstēšanu pirms veterinārārsta ierašanās.

Ir noslēgusies marta mēneša aptauja, kur bija jāatbild uz jautājumu “Vai plānojat apmeklēt LVB kopsapulci-konferenci 29.aprīlī?”. Aptaujas rezultāti rāda, ka 61% plāno apmeklēt pasākumu, 25% pārliecinoši saka, ka to neplāno, bet 14% aptaujas dalībnieku nav veterinārārsti. Šogad vēl kopspaulci – konferenci esam ieplānojuši gan klātienē, gan attālināti. Tendences rāda, ka esam viens no otra atsvešīnājušies, labāk izvēloties dalību attālināti. Tas mazliet skumdina, jo domāju, ka nav nekas labāk kā satikt savu studiju vai kursa biedru. Paspiest viņa roku, sajust viņa pieskārienu, smaidu un redzēt laimīgo acu skatu. Citu jēgu un atmosfēru dod dzīvās diskusijas un lekcijas. Tādēļ nākotnē vairāk organizēsim klātienes pasākumus, ja to vien atļaus epidemioloģiskā situācija. Ja kāds vēl nav izlēmis par dalību kopspaulcē- konferencē, tad to vēl var izdarīt, jo reģistrācija tiek pagarināta līdz 21.aprīlim. Un to var izdarīt šeit: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzed5PmIVa8Uko601sN0o-f7vyDcz7NfY-EZwJXLQ1t8kfFA/viewform?usp=sf_link

Valdis Šmēliņš

LVB valdes priekšsēdētājs

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com