Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Informācijas no Valsts vides dienesta

Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centrs informē, ka  2022. gada 11. janvārī Valsts vides dienesta tīmekļvietnē aktualizēti operatoru paškontroles rīki darbam ar jonizējošā starojuma avotiem https://www.vvd.gov.lv/strukturvienibas/radiacijas-drosibas-centrs/paskontroles-riki-operatoriem-darbam-ar-jonizejosa-starojuma-avotiem/ .

Šos kritērijus operatori var izmantot kā paškontroles rīkus, lai ikdienā sekotu līdzi radiācijas drošības prasību ievērošanai, kā arī, lai sagatavotos Radiācijas drošības centra inspektoru pārbaudei. Vienlaikus atzīmējam, ka, ņemot vērā operatoru veikto darbību un lietojamo jonizējošā starojuma avotu daudzveidību, pārbaudes laikā inspektori var uzdot papildu jautājumus, lai objektā uz vietas noskaidrotu atbilstību radiācijas drošības prasībām.

Lūdzam minēto informāciju izplatīt un nodot zināšanai biedrību un asociāciju biedriem, kas tiešā veidā iesaistīti darbā ar jonizējošā starojuma avotiem un nodrošina radiācijas prasību ievērošanu operatora kontrolētajā teritorijā.

Linda Meistere

direktora vietniece

Radiācijas drošības centrs

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com