Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Informē valdes priekšsēdētājs.

Lasīt vairāk

Pagājušā gada nogalē saņemot Eiropas Zāļu aģentūras ziņojumu par veterinārmedicīnā izmantoto antimikrobiālo līdzekļu pārdošanu 31 Eiropas valstī  2019. un 2020.gadā, atsevišķi analizējot arī  antmikrobiālo līdzekļu pārdošanas tendences  no 2010.gada līdz 2020.gadam katrā valstī. Lai arī Latvijā  kopumā  dzīvnieku veselības jomā tiek pārdots mazāk antmikrobiālo līdzekļu nekā vidēji Eiropā, daži cilvēku veselībai kritiski nozīmīgie antimikrobiālie līdzekļi, piemēram, 3. un 4.paaudzes cefalosporīni, tiek pārdoti  būtiski vairāk par vidējo pārdošanas apjomu  Eiropā.  Īpaši palielinoties to izmantošanai produktīviem dzīvniekiem(liellopiem un cūkām). Tas like mums katram aizdomāties, kur ir cēlonis šādai situācijai un kā to virzīt pozitīvākā virzienā.

LLU 6. kursa studente Diāna Rātenberga (ar prof. Kasparu Kovaļenko un Leldi Tītmani) izstrādā pētījumu par Mycoplasma spp. Latvijas piensaimniecības fermās. Pētījuma ietvaros pētnieki ,lūdz, aizpildīt anketu. Links uz anketu-  https://www.visidati.lv/aptauja/1816465170/

2022.gada 4.janvārī stājās spēkā likuma “Grozījumi Veterinārmedicīnas likumā “ 25. panta 6.punkts, kas nosaka mājas (istabas) dzīvnieku apzīmēšanas, reģistrācijas un izslēgšanas no reģistra kārtību, nosakot, ka to turpmāk drīkst veikt tikai praktizējošs veterinārārsts. Maksas apmēru par mājas (istabas) dzīvnieka reģistrēšanu un samaksas kārtību Ministru kabineta noteikumi  “Mājas (istabas) dzīvnieku apzīmēšanas un reģistrācijas kārtība”, kuri šobrīd ir izstrādes procesā. Projektā paredzēta noteikt maksu par mājas (istabas) dzīvnieka reģistrēšanu 5.50 euro apmērā. Līdz noteikumu stāšanās brīdim praktizējošais veterinārārsts drīkst noteikt pats maksas apmēru.

Valdis Šmēliņš

LVB valdes priekšsēdētājs

0 Komentāri

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com